Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

SSU-ordförandens taxinota hem från Sälen: 7.900 kronor

SSU:s ordförande Philip Botström tog taxi från Sälen till Stockholm, skriver Aftonbladet. Resan, som gick på 7.900 kronor, betalas av Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU).

Botström deltog i söndags i en paneldebatt på konferensen Folk och försvar, och behövde hinna hem till ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott morgonen därpå.

– Det var inte praktiskt möjligt att ordna något annat färdmedel, säger pressekreteraren Pavlos Cavelier Bizas till Aftonbladet.

”Mandat att kunna använda pengar”

Ungdomsförbundet finansieras av såväl pengar från medlemmarna som av statliga bidrag. Att medlemmarna får vara med och stå för notan är inget som pressekreteraren försöker sticka under stol med.

– Medlemmarna ger ju mandat till förbundsledningen att kunna använda pengar i syfte att transportera sig till och från olika evenemang där de ska representera SSU, säger Cavelier Bizas.

”Noterar ett stort intresse”

Botström har själv inte kommenterat taxiresan för tidningen, men han skriver på Twitter att han ”noterar ett stort intresse” för den resa han gjort mellan Sälen och Stockholm.

Vanligtvis väljer han tåg, buss eller flyg, skriver han. Givet det läge som var sent i söndags kväll så ”gjordes bedömningen att taxi var det säkraste och mest effektiva sättet för mig att färdas tillbaka till Stockholm på”, skriver Botström.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer