Statsminister Stefan Löfven (S) på väg till riksdagens talman för att återrapportera om hur arbetet med regeringsbildningen fortgår. Foto: Claudio Bresciani/TT

Stefan Löfven: Vi måste komma i mål

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven har ännu inte gett upp hoppet om att få bilda regering, men efter dagens möte med talmannen ville han inte bedöma sina chanser att kunna göra det.

– Jag kan inte ange någon procentsats. Men det är kort om tid, säger han.

Någon lösning på regeringskrisen är ännu inte i sikte, men partierna för fortfarande konstruktiva samtal, meddelade Socialdemokraternas Stefan Löfven efter att ha träffat talman Andreas Norlén på torsdagen.

– Jag upplever att vi har en konstruktivitet som jag hoppas ska bära hela vägen fram, säger han.

Regeringsbildningen

Det är samma fyra partier som samtalar nu som före helgerna, enligt Löfven, det vill säga Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet.

– Samtal pågår och gör det fortfarande med en uppriktig ambition att se till så att Sverige så snart som möjligt ska få en regering, sa Löfven under pressträffen efter mötet.

– Vi måste komma i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet