Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det har fungerat ur urselt, man har inte fått ut informationen till de äldre, säger SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström. Foto: TT/SVT

Kritiken mot vaccinationerna i Stockholm: Det har fungerat uruselt

Uppdaterad
Publicerad

Många vaccintider Stockholm har stått obokade de senaste veckorna.

Under torsdagen tillät man alla över 65 att boka tid – men fortfarande har alla i gruppen före ännu inte fått sin första dos.

– Det har fungerat uruselt, säger Peter Sigström, generalsekreterare för SPF seniorerna, i Morgonstudion.

Region Stockholm har i veckan öppnat flera nya vaccinationscentraler och under torsdagen tillät man alla över 65 att boka vaccin. Men att få stockholmarna att fylla upp tiderna för vaccin har varit svårt.

Regionen har kritiserats för att ha gett ut allt för dålig information, själv menar man att det finns ett syfte med hur det ser ut.

– Vi behöver ha obokade tider för att man hela tiden ska känna att man som prioriterad grupp ska hitta tider och känna att man ska bli vaccinerad, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

På fredagen var 1300 tider fortfarande lediga i regionen.

Enligt Peter Sigström, generalsekreterare för SPF seniorerna, har Stockholm haft en inre plan med hur vaccinationerna ska gå till, men har helt misslyckats med att nå ut till de äldre.

– Det har fungerat uruselt. Man har ju inte fått ut informationen till de äldre. I går, innan man öppnade upp för alla över 65 fanns, det 8000 obokade tider, och det beror inte på att de tidigare grupperna är färdigvaccinerade, de vet inte om det, säger Peter Sigström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer