Flygplanet var på väg till Ronneby från Stockholm men fick vända. Foto: Maria MakarVisa alla (3)
Visa alla (3)

Stormen skakade om flygplan – oro ombord

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan på väg mot Ronneby från Stockholm fick vända på grund av stormen. Flygplanet kunde inte landa. För passagerarna blev det en minst sagt skakig tur. – Det var som att åka bergochdalbana, säger SVT:s reporter.

Maria Makar, reporter för SVT Nyheter Blekinge, satt på flygplanet som var på väg till Ronneby.

– Vi kunde inte landa eftersom det var så många luftgropar. Till slut fick vi besked om att vi skulle vända tillbaka till Arlanda. Nu står vi ungefär 100 personer här och ungefär hälften har fått hotellrum och andra hälften har fått fixa eget boende, berättar hon.

Fick panik

Stormen Gorm gjorde att flygresan blev betydligt skakigare än vanligt. Flera passagerare var rädda och oroliga.

– Det var som att åka bergochdalbana, fast man inte visste utgången, säger Maria Makar.

En passagerare fick panik och personalen fick ta henne åt sidan. Men även personalen tyckte att det var obehagligt. Flygvärdinnorna satt längst bak och var nervösa, berättar Maria Makar.

– Det var turbulent i luften och nästan storm. Det fanns inget annat alternativ än att vända om. Det här är en ovanlig händelse, säger flygplanets kapten Nils Wassberg.

”Hoppar och svängar”

Passageraren Ingrid Woxblom tyckte det var obehagligt.

– Det var obehagligt med alla hoppar och svängar och jag undrade hela tiden om vi skulle komma välbehållna till marken. Det kändes som en sci-fifilm. Jag börjar jobba sju i morgon. Jag jobbar på dagis och barnen behöver mat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ovädret Gorm

Mer i ämnet