Enligt klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) kan beskedet om slutförvar komma inom några dagar. Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Strandhäll: Besked om slutförvar kommer inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens besked om slutförvar av kärnavfall kommer inom kort. Det säger Annika Strandhäll (S), ny klimat- och miljöminister.

– Jag avser att komma tillbaka i absolut närtid med besked, säger Annika Strandhäll i SVT:s Morgonstudion.

Annika Strandhäll säger i SVT:s Morgonstudion att hon inom kort är redo att fatta beslut om den omdiskuterade frågan om slutförvar av kärnavfall.

– Det här är en av mina absolut mest prioriterade frågor nu och jag avser att komma tillbaka i absolut närtid med ett besked i den frågan. 

Vad innebär absolut närtid? 

– Förhoppningsvis de kommande dagarna, kommande veckan.

Riskerar misstroendeförklaring

Liberalerna öppnade tidigare i höstas för att rikta misstroende mot klimat- och miljöminister Per Bolund, då partiet menar att regeringen agerat för saktfärdigt i frågan om slutförvaring av kärnavfall. Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna har tidigare sagt att de kan ställa sig bakom ett misstroende mot ministern.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Redan 1976 nämndes Östhammar som en lämplig plats för ett slutförvar av kärnbränsle. Men turerna har de senaste decennierna varit många kring var vi slutligen ska förvara det. Foto: SKB/SVT Arkiv

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer