Svårt att ta logga in hos a-kassor Foto: TT Nyhetsbyrån

Nu går det att logga in på a-kassan igen

Uppdaterad
Publicerad

Under morgontimmarna på måndagen låg a-kassornas gemensamma inloggningssidor nere och tusentals människor riskerade att inte få sina pengar från a-kassan till påsk.

Men arbetslösa i skriande behov av pengar kan andas ut.

– Nu är problemet löst. Vi fick ordning på det vid 11.30, säger kanslichef Tomas Eriksson på Sveriges a-kassor, till SVT Nyheter. 

Problemet med inloggningarna uppdagades i förmiddags och berodde på “bakomliggande teknik och någon form av störning”, enligt Eriksson på Sveriges a-kassor.

– Antingen kan man inte logga in alls eller så går det väldigt segt, sade kanslichef Tomas Eriksson i förmiddags till SVT Nyheter.

Oron hos Sveriges a-kassor och givetvis hos användarna var att man inte skulle får ordning på systemen i tid för att man skulle kunna tidrapportera och därmed få ut sina pengar före påsk.

– Kan de inte komma in och tidrapportera före midnatt så kan de inte få sina pengar på torsdag, sa Eriksson.

Men nu är systemen igång och Eriksson hoppas att alla ska hinna göra sina tidrapporter i tid.

– Vi har extra bevakning på systemen nu för att säkerställa att alla kommer in. Det är ju fler nu som måste rapportera på en kortare tid, säger Eriksson om en eventuell anstormning av inloggningar.

Sveriges a-kassor är en gemensam intresseorganisation för 25 olika a-kassor. De hjälper a-kassorna med bland annat IT-utveckling, utbildning och opinionsbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.