Foto: TT

Svenska bekräftad död i Brysseldåd

Uppdaterad
Publicerad

En svensk kvinna i 60-årsåldern som saknats efter terrordåden i Bryssel är död, uppger UD för SVT Nyheter. Kvinnan, vars identitet har bekräftats av belgiska myndigheter, hörde hemma i Mellansverige. Hennes anhöriga har underrättats.

Kvinnan var på flygplatsen i Bryssel i tisdags morse när terrorattentatet inträffade. Hon har sedan dess varit saknad och på lördagen kom beskedet om att hon avlidit.

Förrutom kvinnan i 60-årsåldern har en kvinna i 30-årsåldern från Umeå varit saknad sedan i tisdags, hon är fortfarande saknad.

Terrorn i Bryssel

– Vi har förstärkt personalen på plats med två personer som hjälper till med kontakt med myndigheterna i Belgien och de anhöriga, säger Anna Björkander, kommunikationschef på UD.

Svenska Rättsmedicinalverket har sedan i går fredag tillsammans med belgiska myndigheter arbetat med dna-profilering av offer i terrorattacken.

Löfven: ”Jag sörjer”

Statsminister Stefan Löfven kommenterar beskedet i ett skriftligt uttalande:

”Jag har i dag med sorg tagit emot beskedet att en svensk har avlidit i tisdagens terroristdåd i Bryssel. Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga i denna svåra stund.

Regeringen har fortsatt nära kontakt med Sveriges representation i Bryssel och Utrikesdepartementet har också förstärkt sin konsulära verksamhet för att stödja svenskar i Bryssel.

Det som attackerats är ett enat och demokratiskt Europa. Och det är som ett enat och demokratiskt Europa vi står upp tillsammans.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet