Svenska spels anmäls till konkurrensverket. Foto: Adam Ihse/TT

Svenska spel anmäls till Konkurrensverket

Uppdaterad
Publicerad

Svenska spel anmäls till Konkurrensverket för missbruk av dominerande ställning. Anmälaren Bos, spelbolagens branschförening, menar att Svenska spel lockar kunder från monopolverksamheten till de delar som sedan årsskiftet är utsatta för konkurrens. Detta rapporterar SR.

Vid nyår blev delar av spelmarknaden avmonopoliserad, däribland sport- och casiinoverksamheten. Lottoverksamheten ingår däremot fortfarande under Svenska spels monopol. Nu anmäler spelbolagens branschförening, Bos, Svenska spel till konkurrensverket då man menar att Svenska spel via sin marknadsföring lockar kunder från lottoverksamheten till de konkurrensutsatta delarna av marknaden.

Kan stoppas från att göra reklam

Om Konkurrensverket finner att Svenska spel missbrukar sin ställning kan det innebära att Svenska spel stoppas från att göra reklam för spelen och delarna som omfattas av konkurrens i monopolverksamheten.

– Självklart kommer vi att rätta oss efter deras beslut om det framkommer att vi behöver göra några förändringar, säger Svenska Spels chefsjurist Lena Lassenius till SR.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer