Foto: TT

Svenskarna nöjda med strömningstjänsterna

Publicerad

Svenskarna är överlag nöjda med sina tv-strömningstjänster. Mer än hälften av användarna tycker att tjänsterna är fullgoda ersättare till traditionell tv, enligt en kundundersökning.

Alla aktörer i undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) får godkända betyg för bildkvalitet och stabilitet.

Betyget för hela branschen ligger på 67,1, vilket är bättre än betyget 63,8 som digital-tv-branschen fick i en undersökning från samma organisation i förra veckan.

HBO:s innehåll fick högst betyg av sina kunder, men i Norge är kunderna ännu mer nöjda.

Fullgod ersättare för många

”Vi har genomfört motsvarande studie i Norge och där ligger resultaten betydligt högre än i Sverige, säger Johan Parmler”, vd för SKI, i ett pressmeddelande.

I den yngsta kundgruppen, upp till 29 år, tycker 69 procent att strömningstjänster är en fullgod ersättare till traditionell tv. I den äldsta kundgruppen, från 60 år och uppåt anser 59 procent samma sak.

I åldersgrupperna däremellan, 30–44 år och 45–59 år, tycker 58 respektive 42 procent att strömningsjänster är en fullgod ersättare till traditionell tv.

Fakta: Mätningen

Visa

Mätningen bygger på telefonintervjuer med kunder under oktober månad. Nöjdhet mäts genom ett index: mellan 0 och 100. Ju högre index desto nöjdare kunder:

Operatörer:

HBO: 68,3

Netflix: 67,7

C More: 66,7

Viaplay: 66,0

Övriga: 64,0:

Branschen: 67,1

 Källa: Svenskt Kvalitetsindex

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer