Foto: SVT

SVT Nyheter lanserar ny app

Uppdaterad
Publicerad
Snabbare, lättare att använda och med en tydligare överblick över nyhetsläget. Så blir SVT:s nya app, som du kan testa redan nu.

Nu kan du testa SVT Nyheters nya app före alla andra och vara med och påverka. I dag lanseras betaversionen av appen, både för Ios och Android.

– Vi har haft vår nuvarande app sedan 2013. Tekniken utvecklas och användarnas förväntningar ändras i takt med det så det är dags för en stor omgörning. Vi har som mål att den ska vara snabb, lätt att använda och ge en tydligare överblick över nyhetsläget, säger Anders Thoresson, ansvarig för nyhetsappar på SVTi.

Den gamla appen är en så kallad wrapper-app, som baseras på SVT Nyheters webbsida. Den nya versionen är en native-app, vilket innebär att den bygger på telefonplattformens egen teknologi.

– Det gör den mycket snabbare och att vi har kunnat anpassa gränssnittet så att det passar bättre med hur användarna är vana att använda telefonen.

Appen har också fått en ny design som är mer avskalad och renodlad. Det ska bland annat göra stora artikelpaket om ett specifikt ämne mer lättöverskådliga.

– Tanken är att bjuda in användarna och få deras feedback tidigt i processen innan vi släpper appen till alla. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och utforma framtidens nyhetstjänster, säger Anders Thoresson.

Så gör du för att testa den nya appen:

Visa

För att testa betaversionen av appen behöver du Ios 8 eller senare (Apples mobila operativsystem) eller Android 2.3 eller senare (Googles mobila operativsystem)

Gå in på formuläret och anmäl intresse. Därefter får du ett mejl med instruktioner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer