SVT Nyheter lanserar snabbkollen Foto: SVT.

SVT Nyheter lanserar Snabbkollen

Publicerad

På tisdag lanserar SVT Nyheter det nya formatet Snabbkollen. Publiken kommer serveras kortfattade nyheter om det senaste och det viktigaste i ett format som hämtat inspiration från Text-tv.
– Det blir väldigt lättillgängligt, säger nyhetsreportern Erik Aldaeus som är först ut att jobba med det nya formatet.

Snabbkollen kommer synas högt upp på SVT Nyheters sajt i form av tre rubriker som ska spegla de viktigaste nyheterna just då.

– Vi vill bli ännu bättre på att ge våra användare en nyhetsöverblick. Vi vet att många av dem har ont om tid och att de gärna vill kunna ”scanna” nyheterna. Det pratas ibland om ”snackable” innehåll, det vill säga innehåll som är i kortformat och lätt att ta till sig i flertal, och det här är ett sådant format, säger Djeiran Amini som arbetar som konceptutvecklare på SVT.

Inspiration från Text-tv

Snabbkollen har hämtat mycket inspiration från Text-tv som erbjudit en stor och nöjd publik kortfattade nyheter i närmare 40 år.

– Att all journalistik, både det korta och det långa, det raka och det fördjupande, samlas på ett och samma ställe är förstås bara roligt för oss som brinner för SVT:s public service-journalistik, säger Erik Aldaeus.

Premiär på webben

Inledningsvis kommer Snabbkollen enbart synas på SVT Nyheters sajt. Men så småningom väntas formatet även göra entré i nyhetsappen.

– Vi vill utvärdera erbjudandet på webben först. Vi har filat på det här konceptet ganska länge och det ska bli kul att se hur användarna tar emot den, säger Djeiran Amini.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer