Hör Carina Bergfeldt i Skavlan: ”När man är kvinna och gör någon form av karriär så har väldigt många svårt för det”. Foto: Pernilla Thelaus /Monkberry/Pontus Höök

SVT:s Carina Bergfeldt om maken Jesper Zølck: ”Han jobbar med mina monster i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Under sin tid som SVT:s utrikeskorrespondent i USA träffade Carina Bergfeldt danske tv-journalisten Jesper Zølck, som hon senare gifte sig med. I ”Skavlan” berättar hon om kärleken och hur han förstår henne, mer än någon annan.

– Han har aldrig någonsin sagt ”skärp dig”, säger hon i programmet.

Carina Bergfeldt har tidigare berättat om sin tuffa barndom i bland annat ”Sommar i P1”. Nu berättar hon i ”Skavlan” om hur maken Jesper Zølck hjälper henne att hantera ångesten.

– Det är väldigt häftigt att för första gången i sitt liv ha träffat en partner som jobbat med mina monster i huvudet snarare än att försöka motarbeta dem, säger hon.

Se intervjun med journalisten Carina Bergfeldt i klippet ovan. Skavlan sänds fredag den 31 januari och går att se på SVT Play från klockan 17:00 på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skavlan

Mer i ämnet