Marmorstein: ”SD vill förklara att deras stöd inte är gratis”

Uppdaterad
Publicerad

Under en pressträff på onsdagen konstaterade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han inte är villig att ge några konkreta besked i regeringsfrågan och vilka krav hans parti skulle kunna komma att ställa för samarbeten efter riksdagsvalet 2022.

SVT Nyheters politiska kommentator Elisabeth Marmorstein konstaterar att det som sades under pressträffen inte var några nyheter.

– Det är helt uppenbart att SD här tog tillfället i akt att återigen förklara att deras stöd inte är gratis, säger hon.

Enligt henne är det viktigt för partiet att signalera att det är moget att ta ansvar och att de har utvecklats.

– Det hör inte till vanligheterna att partier har sådana här presskonferenser men Sverigedemokraterna ser det som viktigt att visa att man arbetar för att bli en partner i ett sådant här framtida samarbete med Moderaterna och Kristdemokraterna, säger hon och tillägger:

– Jag tror inte att M och KD är särskilt förvånade över det här beskedet. Men jag tror inte att de ser framför sig en sådan här omfattande överenskommelse som Jimmie Åkesson talar om här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.