default_caption

SVT:s kommentator: Rolig debatt med hetta

Uppdaterad
Publicerad

En jätterolig debatt, med mycket temperament och hetta och stundtals lite aggressiv. Så summerar SVT:s kommentator sina intryck.

– Till exempel hettade det till mellan Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven. Löfven ilsknade till ganska ordentligt på Reinfeldt när de talade om jobben och Reinfeldt säger ”ni är inget regeringsalternativ”. Då fräste Löfven till och sade ”sköt du ditt” eller något liknande.

Vem var vinnare?

– Det får nästan väljarna avgöra. Men till exempel Annie Lööf var mycket tuffare och kom fram mycket mer i debatten än hon gjort tidigare. Hade mera auktoritet.

– Jonas Sjöstedt tog också ganska mycket plats. Han har ibland en ganska aggressiv ton, när han ställer sig på barrikaderna. Han håller brandtal, som när han vill förbjuda vinst.

Det var ganska få nyheter?

– Försvaret, där har Reinfeldt redan tidigare antytt att han kan tänka sig ge mera pengar. Nu sade han när jag pratade med honom att han kan tänka sig mera pengar redan i höstens budget. Det är i så fall en nyhet, för det sitter ju en försvarsberedning som ska granska läget och om det behövs mera pengar. I så fall förekommer han den. Vilket Stefan Löfven anmärkte på och tyckte att det var en konstig gång.

Vem var förlorare?

– Det är svårt att sätta etiketter, men den som kom fram mindre än vanligt var Jimmie Åkesson. Han talade inte heller lika mycket om invandring och integration som han brukar. Han är en duktig debattör men gjorde en blekare figur än tidigare. Göran Hägglund kommer inte heller fram riktigt med kraft. Han försvinner litegrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Partiledardebatt i Agenda maj 2013

Mer i ämnet