Några kommentarer från SVT Nyheters Facebooksida. Foto: TT & SkärmdumpVisa alla (2)
Visa alla (2)

SVT:s läsare: Bra att det inte blir nyval

Uppdaterad
Publicerad

På svtnyheter.se visar en omröstning att en klar majoritet tyckte att det är bra att det inte blir nyval. Omröstningen speglar enbart åsikterna hos de personer som röstat på frågan – men utslaget är tydligt då drygt två tredjedelar tycker att det är bra med en överenskommelse.

Mängder av tittare och läsare hörde av sig till SVT efter beskedet om att det inte blir något nyval. Både på telefon och via nätet kom kommentarerna. Den klart övervägande delen var positiv, samtidigt var det flera som var negativa på SVT Nyheters Facebooksida.

”Vår rösträtt försvann precis! Ge mig en anledning till varför vi nu ska rösta när våra röster ändå inte räknas”, skriver Patrik Andersson.

”Jaha, där rök demokratin! Hämta hit Putin så kan han och Löven diskutera hur man bäst kör över sitt eget folk!!!!”, skriver Stefan Isaksson.

”Mycket bra av Löfven”

Bland de positiva kommentarerna lyfte många fram att det är bra att politikerna tog ansvar och ”klev upp ur sandlådan”.

”Inte roligt när ett stabilt land som Sverige var i gungning och ett extra val hade inte ändrat något, nu var dom tvingade till samarbete för landets bästa och jag är glad att regeringen och oppositionen tar sitt ansvar och kommer överens i dessa stora frågor och reformer”, skrev Christina Johansson.

”Mycket bra av Löfven och övriga seriösa politiker. Nu kan Sverige regeras igen och politikerna kan återigen prata med varandra. Slut på lekstugan! ”, skrev Jens Ottosson.

I Göteborg träffade SVT flera personer som tyckte att det var bra med nyval, till exempel Kazem Meshkintoreh som sa att ”politikerna har betett sig vuxet”.

Tajana Hettinger däremot hade gärna velat se ett nyval.

– Mitt förtroende för politikerna just nu är ganska lågt.

Christian Karlsson tycker också det varit vettigt med ett nyval.

– Jag tycker det har varit så mycket krångel mellan partierna. De bara daltar. Jag har inget förtroende för politikerna.

”Jag tycker att det är bra”

Bland Norrköpingsborna råder det delad mening, om dagens nyhet. Vissa SVT pratat med hade gärna sett ett nyval, men betydligt fler av dem vi möter på Norrköpings gator är nöjda över dagens beslut.

– Jag tycker nog att det är bra, eftersom jag inte tror att det hade gjort någon större skillnad, säger Maria Andersson och tillägger att hon var rädd för att Sverigedemokraterna skulle öka ytterliggare.

– Jag tycker att det är bra. Risken är att SD hade gått framåt ännu mer vid ett nyval, säger Hans Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet