”Folk är chockade” säger SVT:s reporter Diamat Salihu som rapporterar från platsen. Foto: SVT

SVT:s reporter: ”Fanns en hotbild mot rapparen”

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår en teknisk undersökning på den plats där rapparen Einár i går kväll sköts till döds och polisen kommer att knacka dörr i området.

Det berättar SVT:s reporter Diamant Salihu som befinner sig på platsen.

– Det fanns en hotbild mot den unga rapparen, säger han.

Det var under torsdagskvällen som Nils Kurt Erik Einar Grönberg, känd under artistnamnet Einár, sköts till döds i ett bostadsområde i Hammarby sjöstad. Enligt SVT:s uppgifter ska händelsen vara gängrelaterad.

– Det fanns en hotbild mot den unga rapparen, säger SVT:s reporter Diamant Salihu som befinner sig på platsen.

Han berättar att det pågår en teknisk undersökning och att polisen kommer att knacka dörr och leta efter vittnen i området. Det kan även finnas de som har filmat delar av händelseförloppet.  

– Polisen har gått ut med uppgifter under natten om att två personer setts springa från brottsplatsen i går i anslutning till skjutningen, säger Diamant Salihu.  

Rapparen Einár var en prisbelönt artist som hade en stor följarskara. Han blev 19 år gammal.

-Det är såklart en chock för fansen, han var en väldigt känd ung artist som hade framtiden för sig och så händer detta, säger Diamant Salihu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.