Systembolaget polisanmäler City Gross

Uppdaterad
Publicerad

Systembolaget polisamäler matkedjan City Gross och företaget Winefinder för att de börjat erbjuda möjligheten att beställa vin tillsammans med matkassar.

I juni meddelade City Gross att de börjat sälja alkohol tillsammans med sin matkasse via internet. Vinförsäljingen sker i samarbete med det danska företaget Winefiner. Nu polisanmäls båda företagen av Systembolaget.

– Det är nu oerhört viktigt att regering och riksdag tydliggör vem som har rätt att sälja alkohol i Sverige och vem som inte har det, säger Systembolagets vd Magdalena Gerger, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Systembolaget är City Gross ett av flera företag som tar nytta av den otydliga lagstiftningen som finns i Sverige kring försäljning av vin genom e-handel.

– Med dagens otydliga lagstiftning passar kommersiella aktörer på att flytta fram sina positioner, utan hänsyn till folkhälsan, säger Cecilia Schelin Seidegård, Systembolagets styrelseordförande.

På City Gross välkomnar man en granskning, säger företagets informationschef Mikael Lagerwall.

– Jag har inte sett polisanmälan än, men vi har låtit våra jurister granska upplägget och vi känner trygghet i att det följer svensk lag. Vi har ingenting emot att få det här granskat, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer