Se Bonusfamiljens medskapare och psykologens diskussion om hur man kan göra för att samarbeta med en före detta. Foto: SVT/Bonussnack

Tanketricket för bättre samarbete med ditt ex: ”Blir lättare att kommunicera”

Publicerad

Att små irritationsmoment lätt kan växa sig ännu större efter en skilsmässa är nog välbekant för många, och även för Bonusfamiljen-skaparna Moa och Clara Herngren. Men psykologen Per Naroskin tycker att man kan vända på tankesättet.

– Man kan också tänka tvärtom. Jag kan stå ut med att hon gör saker jag inte gillar för det angår mig bara minimalt, säger han.

I dag har säsong fyra av serien Bonusfamiljen premiär – och det tillhörande samtalsprogrammet Bonussnack. Där diskuterar seriens skapare Moa och Clara Herngren livet i bonustillvaron med psykologen Per Naroskin. Han visar sig ha ett tanketrick för att få samarbetet med ett ex att flyta bättre.

– Man kan använda det ökade avståndet till att man inte behöver vara överens om allting. Man kan resonera på ett mer sakligt sätt än när man var intrasslad i en kärleksrelation, säger Per Naroskin.

Vill du se hela samtalet om tillvaron i en bonusfamilj? Se första avsnittet av Bonussnack på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.