Tekniska problem vid Rapports sändning

Uppdaterad
Publicerad

De första fem minuterna av Rapports 19.30-sändning gick inte ut i delar av landet. Problemet ska bero på SVT:s nätoperatör Teracom.

SVT:s Rapport hade tekniska problem i början av sin 19.30-sändning ikväll. Vissa fick endast svart bild medan andra fick se bilder från en testsändning.

”Beklagar detta”

Problemet pågick under cirka fem-sex minuter och berodde på ett växlingsfel hos SVT:s nätoperatör Teracom/Boxer group.

– Det finns ett automatiskt system som ska göra växlingen mellan regionala nyheter och riksnyheter men den växlingen fungerade inte. Så fort man upptäckte problemet gjorde man en manuell växling. Just nu felsöker vi så att det inte ska hända igen, säger Jessica Bissmark, presschef på SVT:s nätoperatör Teracom/Boxer group.

– Alla som tittade via marknätet kunde inte se början av Rapport. Det handlar om många tittare. Det som istället hände var att den regionala sändningen låg kvar och gick ut i sändning, säger Jessica Bissmark.

Enligt SVT har det här berört tittare som tittat på Rapport via marknätet samt vissa tittare hos Comhem.

Oklart hur många som drabbades

Det är ännu oklart exakt hur många som drabbades av felet.

– Det har inte drabbat alla i hela landet. Vi beklagar naturligvis detta, säger Magnus Telander, PR-chef på SVT.

Här kan du se hela Rapport-sändningen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.