Tekniska störningar hos Facebooks meddelandetjänst – går inte att skicka på Messenger

Uppdaterad
Publicerad

Facebooks meddelandetjänst Messenger har stora tekniska problem som gör att det just nu varken går att ta emot eller skicka meddelanden. Bland annat Sverige, Storbritannien och Frankrike och flera andra länder i Europa samt Australien och Filippinerna har drabbats.

Flera utländska medier rapporterar om tekniska störningar, som alltså verkar ha drabbat användare i länder över hela världen. Störningarna ska ha börjat runt klockan 09.00, svensk tid.

Även SVT Nyheter har testat Messenger och stött på samma problem, och på Twitter skriver flera användare att det inte går att använda appen.

Enligt sajten Downdetector, som övervakar störningar på olika tjänster i realtid, är problemet spritt över Europa och flera platser runt om i världen.

Det kommer även rapporter om mindre problem med Facebook och Instagram.

Ännu finns inga uppgifter om vad som har hänt eller när det kan vara avhjälpt. Vid 15.30 var det fortfarande störningar.

Facebook har ännu inte kommenterat de tekniska problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.