Tidig comeback för Karin Pilsäter

Publicerad

Karin Pilsäter återupptar i dag sitt arbete som folkpartiets ekonomiska talesperson och riksdagsledamot.

Pilsäter lämnade sina uppdrag och tog en sk time-out efter att den 18 feb- ruari ha åkt fast i en poliskontroll med 0,3 promille alkohol i blodet.

-Jag har gjort ett mycket allvarligt fel, men har kommit fram till att jag har ett fortsatt förtroende, säger Pilsäter till Sveriges Television.

Sitt styrelseuppdrag i Systembolaget har hon dock lämnat, och hon kan komma att lämna ytterligare något uppdrag.

Det har varit oklart hur länge Pilsäters time-out skulle vara. Senast i måndags uppgav partiets pressavdelning att Pilsäter förlängt sin tjänstledighet veckan ut.

”Varmt stöd från partiet”
Pilsäter berättar i Gomorron Sverige att hon tänkt igenom sin situation och frågat sig själv om hon kan ha förtroende för sig själv.
-Jag gjorde en fruktansvärd felbedömning och innan jag kan ta steget vidare till något annat måste jag känna att jag har förtroeden för mig.

Hon säger att hon inte visste att det kan ta olika tid för alkoholen att gå ur kroppen och att hon hade för knappa marginaler.
-Jag känner mig säker på att det här kommer inte att hända igen. Då kan jag ta nästa steg, kan jag be om andras förtroende. Det känner jag att jag kan. Jag har ett väldigt varmt stöd från parti och partiledning och partikamrater och då tycker jag att det är dags att ta steget tillbaka.

Hon säger vidare att hon inte har några alkoholproblem men att hon gjorde en felbedömning som bl.a. berodde på dålig kunskap. Något som gör att hon vill se över hela sin livssituation inför återkomsten inom politiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer