Spara ditt boardingkort om du blir försenad. Det tipsar Konsumentverket om. Foto: Scanpix

Tips från Konsumentverket: Spara kvitto och boardingkort

Publicerad

Dokumentera allt som händer vid en försening. Spara ditt boardingkort och skriv ner avrese- och ankomsttiderna så att du är säker på dessa. Det är några av tipsen som Konsumentverket ger.

Konsumentverket tipsar också om att ta en bild på flygplanet som du åker med. Om du till exempel har bokat en resa i hopp om att få åka en splitterny Dreamliner med ett nytt underhållningssystem och i stället får åka ett flygplan av äldre variant med trasiga säten och utan tv kan det vara bra att ta bilder inuti flygplanet.

Utöver det bör du spara alla kvitton om notera de utlägg du gör för bland annat hotell, taxi eller mat.

Spara också alla sms, mejl och så vidare från flygbolaget rörande förseningen, exempelvis förklaringen till den, och dina ersättningskrav.

Om du ansöker om ersättning vid en försening, se till att du inte kryssar i några rutor där du avsäger dig en del av ersättningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.