Intensiv trafik på Ölandsbron på söndagen. Foto: Helmuth Petersson/TT

Tjockt med trafik när helgfirare vände hemåt

Uppdaterad
Publicerad

Välfyllda vägar mötte många på väg hem efter midsommarhelgen. På Ölandsbron sträckte sig köerna ända till Borgholm, och på E6 i riktning mot Malmö och på väg 66 vid Västerås orsakade ett par seriekrockar stora problem med framkomligheten.

Under hela dagen har det varit tjockt med trafik på Ölandsbron i riktning mot fastlandet, med köer ända upp till Borgholm.

– Det är en av de mest trafikintensiva dagarna på året det här, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Sent på eftermiddagen flöt trafiken på bra i praktiskt taget hela landet, enligt polisregionerna som TT talat med.

– Det som är nu är ett stopp på E4 vid Norrköping, avfart 124 i norrgående riktning. Flera fordon var inblandade i en olycka, säger Ulrika Karlsson.

LÄS MER: Långa köer uppstod när midsommarfirarna körde hem

Två seriekrockar

Ingen av söndagens olyckor orsakade svåra personskador.

En olycka med två personbilar inblandade på E22 norr om Västervik orsakade köer. Vägen var avstängd i båda riktningar och trafiken leddes om.

På E6 ledde en kökrock vid Jörlandamotet, mellan Stenungsund och Kungälv, till långa köer och trögflytande trafik under eftermiddagen. Dessutom inträffade en olycka utanför Falkenberg vid 17-tiden. En timme senare var Europavägen fullt framkomlig igen.

LÄS MER: Kökrock vid Erikslund

Turistbuss välte

Vid Västerås, på riksväg 66, inträffade en seriekrock med fem bilar inblandade vid 15.30-tiden. Senare på eftermiddagen kunde vägen öppnas helt.

På länsväg 182 i Ljung kolliderade en personbil med en bil med husvagn vid 13.30-tiden. Fyra personer, varav två barn, fördes till sjukhus med ambulans och helikopter. Vägen var helt avstängd i båda riktningar ett tag.

I Värmland kolliderade en buss och en bil i en korsning vid riksväg 61 och länsväg 867 i Eda. Bussen, med ett tjugotal turister från Asien ombord, körde ned i ett dike och välte. Sju personer fick föras till Arvika sjukhus med lindriga skador.

LÄS MER: Kökrock på E6 – fem bilar inblandade

Tre döda

Midsommarhelgens värsta olycka inträffade på riksväg 66, norr om Surahammar, tidigt på midsommardagens morgon. Tre män dog när deras bil körde av vägen, voltade och kraschade in i ett stenröse.

De döda var på söndagen ännu inte identifierade. Enligt polisens preliminära uppgifter är männen i 30-45-årsåldern.

Vad som orsakade olyckan är okänt. Den totaldemolerade bilen ska genomgå en teknisk undersökning som inleds på måndagen.

LÄS MER: Sex personer till sjukhus efter olycka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.