Polisen har gripits tolv personer misstänkta för grovt vapenbrott i Stockholmsområdet. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Tolv anhållna för grovt vapenbrott i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Tolvpersoner har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott iStockholmsområdet, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.Samtliga anhölls under tisdagsmorgonen.

Personerna har anknytning till ett ärende som hanteras av Särskilda åklagarkammaren, som vanligtvis hanterar brott där poliser, åklagare eller politiker kan vara misstänkta. I ärendet satt en nämndeman, nominerad av Sverigedemokraterna, i höstas häktad en kort tid misstänkt för grovt vapenbrott, men är numera släppt.

”De anhållna har anknytning till ett ärende där vi är förundersökningsledare, men ingen av de anhållna tillhör någon av de kategorier vi utreder i vanliga fall”, säger kammaråklagare Martin Tidén på Särskilda åklagarkammaren.

Handläggs av Nacka tingsrätt

Var personerna greps är oklart, men ärendet handläggs av Nacka tingsrätt.

De tolv personerna ska nu förhöras och senast på fredag måste åklagaren begära dem häktade eller släppa dem på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.