Foto: TT

Trafikverket uppmanar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Stora mängder snö har fallit i både de östra och västra delarna av landet i natt. Nu uppmanar Trafikverket till försiktighet.

– Det är ett besvärligt väglag. Det pågår arbete för att åtgärda och vi är rustade för att hantera det. Men oavsett så måste man ha respekt för vintervädret, säger Eva Nordén på Trafikverkets pressjour.

Hennes råd till de som ska ta sig ut i trafiken är att ta extra lång tid på sig, dämpa hastigheterna och att, om möjligt, avvakta med att ta sig ut på vägarna tills det blir ljust.

– Det är vinter nu och då måste man vara extra försiktig, säger Eva Nordén.

Stor risk för halka

I Västra Götaland regnar det på flera håll på de kalla vägbanorna vilket kan medföra ordentlig halka. Även i Stockholmsområdet kan temperaturen ta sig över nollstrecket vilket kan medföra risk för halka enligt SMHI.

– Snöfallet i Götaland och Svealand har fört med sig mildare luft men snön kommer troligtvis att ligga kvar, säger Sandra Andersson, meteorolog vid SMHI.

Tågtrafiken opåverkad

En klass 1-varning för snöfall är utfärdad för Öland under lördagsmorgonen men många andra varningar har plockats bort.

Tågtrafiken är än så länge opåverkad enligt Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.