Tusentals drabbade av tågstopp i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken mellan Hässleholm och Höör stod still på torsdagskvällen. Enligt trafikverket skulle det dröja till lunchtid på fredagen innan trafiken var i full gång.

Enligt SJ var ungefär 3.000 personer och 15 tåg drabbade av tågkaoset. Tågstoppet berodde på att en bärlina gått sönder och orsakade skador på två spår.

Under natten kan endast enstaka godståg med post och färskvaror trafikera den berörda sträckan mellan Hässleholm och Höör.

Vid 22.30 var Trafikverkets prognos att ett spår kommer att bli helt farbart omkring klockan 01. Passagerartrafiken kommer därmed att kunna komma i gång till fredagsmorgonen, men då med förseningar.

Trafikverket skrev på sin hemsida att reparationsarbetet påbörjades på torsdagskvällen och prognosen för det andra spåret var satt till lunchtid på fredagen.

Under stoppet var trafiken kraftigt reducerad och ersättningsbussar kallades in på den drabbade sträckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer