TV6 görs om – blir betalkanal

Uppdaterad
Publicerad

TV6 har blivit en betalkanal från den 1 oktober, det står klart efter att ägarna Nent group vill göra om kanalen till en sport-kanal. Tittare kommer nu behöva ett betalabonnemang med Boxer för att kunna titta på kanalen, skriver Nent group i ett pressmeddelande.

Under hösten kommer TV6 sända mer direktsänd sport än någonsin, framgår av pressmeddelandet. Bland annat kommer man visa europeisk fotboll, längdskidor och alpina skidtävlingar.

Nent group har rättigheterna att sända världscupen i längdskidor och det kommer visas på TV6.

Chefen för längdlandslaget, Anders Byström är inte orolig över att längskidorna nu kommer visas på en betalkanal.

– Vi hoppas att de som är intresserade ändå vill se oss. Vi måste se det som en möjlighet att hitta nya tittare och fans på en ny kanal. Vi ser på tittarsiffrorna att det är många äldre som tittar på skidor och det är jättekul men vi behöver yngre också som tycker vi är intressanta, säger Anders Byström till SVT.

”De flesta kunder som ser TV via marknätet är redan kunder hos Boxer, och kanalen kommer att fortsätta på samma kanalplats som idag.” skriver Nent group.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.