Två till kan ha dött av supermandrog

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer kan ha dött av den så kallade ”supermandrogen”, bekräftar polisen. Tidigare misstänks ytterligare två personer ha dött.
Drogen har spridits på flera håll i Europa och har även hittats i Sverige.

Under julledigheten kan totalt fyra personer ha dött av den nya drogen och minst tre personer ha tagit överdoser, rapporterar P3 Nyheter.

– Den gemensamma nämnaren för de här personerna har varit den här supermandrogen. Mycket pekar åt att de har stoppat i sig dessa tabletter, bekräftar Annika Ljung, inspektör på sektionen för utredning av narkotikabrott vid Stockholmspolisen, för TT.

Polisen varnar

Än så länge är både tabletterna och blodprover från de drabbade på analys, resultatet väntas inte komma förrän i början av nästa vecka.

Men ändå varnar polisen och giftinformationscentralen för tabletterna och uppmanar alla att vara försiktiga:

– Har man en rosa tablett med en supermanlogotyp, så ska man absolut göra sig av med den, säger Erik Lindeman, överläkare på giftinformationscentralen.

Beskrivs som ”fulecstasy”

Tabletten är rosa med ett superman-s på och påminner om ecstacy. Den misstänks innehålla substansen, PMMA.

Drogen beskrivs som ”fulecstasy” och är billigare att tillverka än riktig esctasy, därför har den spridit sig på marknaden.

– De som köper tabletterna tror att de köper någonting annat än vad man får, det är lurendrejeri, säger Erik Lindeman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer