Nästa vecka blir det omväxlande väder med både sol och regn. Foto: SCANPIX

”Typiskt svenskt sommarväder”

Uppdaterad
Publicerad

Veckan som kommer bjuder på varierat väder med både sol och regn. Relativt höga temperaturer men mycket lokala regnskurar.

– Vi ser ut att hamna i ett typiskt svensk sommarväder med lokala skurar. Temperatur runt 20 grader i söder och lite under 20 i norr, ganska normala temperaturer för den här tiden, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Det ser inte ut att bli några större skillnader sett över landet.

– Eftersom solen och regnet kommer och går under veckan så blir det rätt likt sett över hela perioden, det är inget jätteostadigt väder men mycket lokala skurar, säger Per Stenborg.

Det finns en möjlighet att lite varmare luft drar in över de södra delarna av landet framåt helgen med runt 25 grader varmt, men i övrigt uteblir det riktigt varma vädret.

– 25 grader är ju aningen mer än normalt, men den riktiga varmluften kommer inte in och nosar den här veckan, den ligger öster och söder om oss. Eventuellt kan Norrbotten få in en liten kil varmluft i morgon men samtidigt ser det ut att bli molnigt så frågan är om det märks, säger Stenborg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.