Utrikesminister Margot Wallström (S) och USA:s utrikesminister Rex Tillerson. Foto: TT

UD bekräftar: Wallström möter Tillerson i Wien

Uppdaterad
Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer ha ett bilateralt möte med USA:s utrikesminister Rex Tillerson på torsdag enligt UD.

Mötet sker i samband med att Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) träffas i Wien på torsdag. Enligt utrikesdepartementet har parterna undersökt om de även skulle ha ett separat möte i samband med att Natos utrikesministrar träffas i dag i Bryssel.

– Vi har tittat på möjligheten att ses både vid Natomötet och vid OSSE, och det senare har visat sig passa bättre, meddelar Margot Wallströms pressekretare Erik Wirkensjö till SVT Nyheter.

Ställt in möte

Det var tidigare beslutat att Tillerson och Wallström skulle ha ett bilateralt möte i Stockholm den här veckan. Men mötet ställdes in av Tillerson. De frågor som tidigare nämnts på dagordningen är Nordkorea, Ryssland och Ukraina.

Enligt tidigare uppgifter i New York Times är USA:s utrikesminister Rex Tillerson på väg att avgå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.