Se hur det ser ut på olycksplatsen. Foto: Brottsplats STHLM

Trafikverket varnar efter flera trafikolyckor – ”sänk hastigheten”

Publicerad

Det har varit en stökig och stundtals kaotisk dag i trafiken efter att stora mängder snö fallit i delar av Götaland och Svealand. På E18 norr om Stockholm var nio fordon inblandade i en masskrock.

Under dagen har ett flertal trafikolyckor inträffat på Sveriges snöiga vägar. E6:an i höjd med Rödbo utanför Kungälv stängdes av helt i båda körriktningarna efter att en lastbil fattat eld.

När trafiken återigen fick rulla på vägarna skedde ytterligare en olycka bara 200 meter ifrån den tidigare olycksplatsen. Men enligt Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket, ska trafiken nu vara igång igen.

– Det är oklart om olyckorna hänger ihop med varandra, men som det ser ut nu ska alla körfält vara öppna. Men man får räkna med en del köer, sade Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket, under fredagseftermiddagen.

Eter masskrocken – så är läget nu

På E18 i Bålsta, i riktning mot Stockholm skedde en masskrock där nio fordon var inblandade. Vägen fick efter händelsen stängas av vilket resulterade i långa köer.

På fredagseftermiddagen var det E4:an mellan Timrå och Härnösand som drabbades av flera olyckor. Som vid många andra olyckor i snöhalkan handlade det om bilar som körde in i varandra bakifrån.

Trafikverket varnar bilister som ska ge sig ut i trafiken:

– Nu gäller det att sänka hastigheten och hålla avstånd till fordonet framför. Det absolut viktigaste är att hålla ner hastigheterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.