Uppföljning: Vi ställde experten mot väggen med tittarnas frågor

Uppdaterad
Publicerad

För ett tag sedan gjorde vi ett experiment där vi försökte se om vi blir avlyssnade av vår mobiltelefon. Men flera frågor kvarstod och några av de samlade vi in och ställde till en expert. För att se om det fanns något annan förklaring.

”När jag varit på sjön och pratat om båtar så har jag fått reklam för tjära eller åror hemma sen. Det måste väl ändå vara för att mobilen har lyssnat på mig, eller hur?” Ungefär så såg såg det ut i mailkorgen efter det experiment vi utförde där vi ville se om telefonen lyssnar på oss.

Vi samlade ihop några av de frågor och scenarion som verkade omöjliga att förklara på annat sätt än att telefonen faktiskt lyssnar på oss, och konfronterade en expert på området. För att se om det möjligen kan finnas en förklaring till varför ens sambo får upp samma reklam i telefonen för varor jag sökt efter på datorn.

Se internetexpert Måns Jonasson försöka reda ut i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer