R'n'b-stjärnan Usher besökte Tensta och Rinkeby under fredagen. Foto: Evangelos Papatheodorou

Usher på besök i Stockholmsförorter

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnor på besök i Stockholm brukar sällan röra sig längre än några kvarter från Grand Hotel. Den amerikanske r'n'b-artisten Usher tillhör undantagen. I går besökte han förorterna Tensta och Rinkeby.

– Jag blev lite chockad av att se honom där vid grillen i Tensta, säger Evangelos Papatheodorou till SVT Nyheter.

Evangelos var på väg till sin pappa när det rasade in sms om att Usher var vid den lokala grillkiosken.

– Det var så klart jättespännande och jag passade på att fråga vad han gjorde i Tensta. Usher sa att han hört talas om våldsamheterna här i orten och att han ville se platserna med egna ögon och prata lite med folk. Det blev rätt rörigt sen, då många kom och ville ta bilder.

Världsstjärnan ska ha varit i sällskap med svensk-amerikanske förre ”Idol”-jurymedlemmen Quincy Jones III, och besöket fick stor uppmärksamhet i sociala medier. Bland annat av r'n'b-artisten och Rinkebybon Cherrie.

”Kan nån berätta vad Usher och Jesse Williams gör på min gård i Rinkeby?”, undrar hon på Twitter.

”Får rysningar”

Khadra Abdullahi jobbar som ungdomscoach på Rinkeby ungdomens hus och berättar att Usher, som sålt över 65 miljoner skivor, tittade förbi.

-Jag får rysningar bara jag tänker på det, det var så mycket glädje och gemenskap. Usher stod och dansade, var social och fick så mycket kärlek, säger hon till Aftonbladet.

Ali Abdi befann sig också i Rinkeby och hörde hur folk ropade att Usher var vid torget.

– Jag trodde så klart att de skämtade men drog dit, det var ju helt overkligt, men där stod han, omgiven av en massa kids.

Vad sa du till honom?

– Jag hälsade honom välkommen till Sverige, sen tog jag fram min mobil och filmade lite, säger Ali och skrattar.

Är med på konferens

Usher är i Sverige som talare på konferensen Brilliant Minds, som bland annat uppmärksammar hans välgörenhetsprojekt för ungdomar från utsatta områden i USA. På talarlistan finns även skådespelaren Jesse Williams som besökte Rinkeby i torsdags, enligt ett inlägg på Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.