Utbildningsministern om de snabba besluten om distansundervisning

Publicerad

Västra Götaland valde att införa distansundervisning under söndagskvällen. Beskedet kom så sent att varken elever eller föräldrar var förberedda och det rapporterades att elever som missat beskedet kom till skolan, för att sen bli hemskickade.

– Jag måste säga att det här beslutet hörde nog till rekorden av väldigt kort varsel, säger utbildningsminister Anna Ekström i Morgonstudion.

Kritik har kommit mot den korta framförhållningen och Lärarnas riksförbund säger att det var ”väldigt olyckligt” med ett så sent besked. Utbildningsministern tror dock att vi kommer få se fler liknande händelser.

– Vi är i ett allvarligt läge där Folkhälsomyndigheten varnar för en tredje våg och i en del regioner ser vi en väldigt snabb utveckling. Så tyvärr kan det ju bli fler sådana beslut med kort varsel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.