Foto: CNN

Utländska medier skriver om nya prinsen

Publicerad

Att Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått en son är en stor nyhet i Sverige är det ingen tvekan om. Men nyheten väcker intresse bland många utländska medier också.

CNN skriver på sin hemsida att både Kronprinsessan Victoria och barnet mår bra. Nyhetsbyrån AP berättar att den nya bebisen är den tredje som får tillgång till tronen. Det finska public service-bolaget Yle såg också till att rapportera om parets bebislycka.

Brittiska Dailymail slår på stort och skriver en lång artikel med flera bilder på kungafamiljen. De citerar prins Daniel som sade att könet på bebisen var en överraskning och att tårar rann ned för hans kinder när sonen föddes, precis som när Estelle föddes.

E! passar på att berätta bakgrundshistorian om hur Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Facebook i fjol berättade om att de skulle få barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges nya prins

Mer i ämnet