En välkänd skådespelare har utpekats för trakasserier. Dramaten har valt att starta en internutredning kring händelsen. Foto: TT

Utpekade Dramaten-stjärnan försvarar sig om anklagelserna: ”Det stämmer inte”

Uppdaterad
Publicerad

Hashtaggen #tystnadtagning tog fart i samband med teateruppropet, då stora delar av Sveriges skådespelarelit berättade om sexuella trakasserier inom branschen. Därefter ställer Dramaten in flera föreställningar på grund av att en medverkande skådespelare pekats ut för trakasserier mot kollegor. Nu försvarar sig den utpekade Dramaten-stjärnan.

Kulturnyheterna har tidigare skrivit om att Dramaten väljer att ställa in föreställningar där en skådespelare som skulle ha medverkat anklagats för trakasserier, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera om.

Den pjäs som ställs in skulle spelats på Göteborgs Stadsteater, skriver Expressen. Skådespelaren har nekat till anklagelserna och försvarar sig i en intervju med tidningen där han säger att det som sagts om honom inte stämmer.

Metoo för skådespelare

Internutredning pågår

Enligt uppgifter som Kulturnyheterna tagit del av har Dramaten påbörjat en internutredning. Detta efter att det riktats anklagelser mot skådespelaren. Majoriteten av de trakasserier som skådespelaren anklagas för gäller kränkningar, påhopp och hot.

Skådespelaren sa i en annan intervju med DN att man inom teaterbranschen måste tåla lite tuffare tag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Metoo för skådespelare

Mer i ämnet