• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Vi yar sträckt ut en hand – men fått nej”, säger V-ledaren Nooshi Dadogstar om regeringkrisen i söndagens Agenda. Foto: SVT

V-ledaren: Pågår inga budgetförhandlingar med Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet kommer att släppa fram Stefan Löfven (S) vid en statsministeromröstning – men enligt Nooshi Dadgostar (V) pågår det inga förhandlingar om budget.

– Som det ser ut nu kommer vi att rösta på vår egen budget, säger Vänsterledaren i SVT:s Agenda.

Stefan Löfven ska lämna besked i regeringsfrågan under måndagen. I söndagskvällens Agenda frågades partiledarna för V, KD, och SD ut om det politiska läget.

Nooshi Dadgostar upprepade sitt krav på att Vänsterpartiet ska få inflytande över budgeten, vilket Löfven behöver om han väljs om.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

– Det handlar om att våra väljare ska känna att vi har inflytande, säger V-ledaren.

SD: Vi vill ingå i regering

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch vill se en regering där M och KD utgör basen, med stöd av SD och L. 

– Skulle vi få riksdagens förtroende i en votering skulle vi säkerställa att det mellan våra fyra partier finns stöd för en budget, säger hon.

Enligt SD:s partiledare Jimmie Åkesson har de knappt börjat förhandla men har tagit steg mot ett samarbete.

– Vår utgångspunkt är att vi vill ingå i en regering. Om vi inte gör det ställer det mycket högre krav på förberedelser och samarbetet som sådant. Ska vi släppa fram en regering som vi inte själva är en del av måste vi veta vad vi får ut av den, säger Åkesson.

Se hela avsnittet av Agenda i SVT Play här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

Mer i ämnet