Foto: TT

Blåsig helg väntar – men här blir det sol

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en blåsig helg i hela Sverige, men det värsta höstrusket uteblir.

Vädret bjuder på det mesta i helgen – regn, vind och sol, dock ingen snö. Bäst väder för höstpromenaden blir det i söder längs med kusterna.

Fredagen blir blåsig i hela landet. De goda nyheterna är att det värsta höstrusket uteblir. Den som vill njuta av höstvädret gör det bäst på Västkusten där det blir uppehåll och omkring tolv grader.

Mest sol i södra Sverige

I Norrland gör ett lågtryck från Norska havet vädret molnigt och skurar kan dra in över Upplandskusten och Gotland.

På lördag blir det något ostadigare – i alla fall om man är i Värmland, Dalarna och Västerbotten. Mest sol kan man vänta sig i södra Sverige.

På söndagen kommer kallare luft och lägre temperaturer och det finns risk för regn i östra Sveland. Även helgens sista dag blir det varmast på Västkusten.

Den som önskar sig snö i helgen kommer dock att bli besviken.

– Någon snö är det inte tal om, utom möjligen några enstaka snöflingor i norr som smälter bort på en gång, säger SVT:s meteorolog Joel Mellin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.