SVT:s meteorolog Nils Holmqvist i sin blixtrande tröja som satte både det svenska vädret och honom på världkartan. Foto: SVT

Väder-Nils: ”Det känns superbra”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är auktionen om Väder-Nils kända katt och blixtar-tröja avslutad, och slutpriset blev hela 10.100 kronor.

– Hoppas den nya ägaren är nöjd med sitt köp, säger Väder-Nils.

I samband med årets Musikhjälpen valde Väder-Nils att auktionera bort den lila tröjan för att bidra till insamlingen för Musikhjälpens kampanj Barn är inte till salu.

Högsta budgivare får nu tröjan för 10.100 kronor.

”Hoppas nya ägaren är nöjd”

– Det känns superbra att tröjan kunde dra in så mycket pengar. Hoppas den nya ägaren är nöjd med sitt köp. Har hört att lila är nästa års färg, så den ligger rätt i tiden, säger Väder-Nils.

En annan välkänd SVT-profil, André Pops, har även gått ut med en auktion: Man kan nämligen vinna en soffplats bredvid sportkommentatorn under Vasaloppet.

”Helt i sin ordning”

En vänskaplig rivalitet uppstod mellan de folkkära TV-profilerna om vem som skulle dra in mest pengar. André Pops tog hem segern, med ett bud på 12.600 kronor.

– Tycker det är helt i sin ordning, säger Väder-Nils om Pops seger.

– Jag hade också hellre sett Vasaloppet tillsammans med Pops än själv i ”min” tröja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.