”Jag skulle gissa att det typiska svenska sommarvädret håller i sig fram emot månadsskiftet,” säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT & Johan Paulin/SVT

Då kan värmen komma tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Extremvärmen har avtagit och under de kommande dagarna kan vi förvänta oss ett mer ”normalt” svenskt sommarväder, men än kan vi hålla hoppet uppe för att värmen kan komma tillbaka.

– Högtrycket ser ut att kunna komma tillbaka om några veckor, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Det vi kan förvänta oss över de närmaste veckorna är temperaturer som ligger runt cirka 20 grader i de allra flesta delarna i Sverige.

– Nu kommer det typiska svenska sommarvädret, meddelar Nitzan Cohen.

Vill man fortsätta sommaren med högre temperaturer så har man under torsdagen bäst väder i de allra sydligaste delarna av Sverige där temperaturen på vissa ställen kan nå upp emot 25 grader. För dem som längtar efter hösten kan det svalare vädret hittas högre upp i landet.

Fram emot helgen

Under fredagen drar en kallfront in österut över landet men de som befinner sig runt Östersjölandskapen och Skåne kan fortfarande förvänta sig en varm dag med något fuktig luft.

Fram emot helgen får vi med allra största sannolikhet ta fram regnjackan och förbereda oss för en och en annan skur. Det ser ut att bli ett klassiskt oberäkneligt svenskt sommarväder längre in mot helgen, med växlande moln och sol, växlande temperaturer och även en hel del skurar, säger Nitzan Cohen.

– Jag skulle gissa att det typiska svenska sommarvädret håller i sig fram emot månadsskiftet där vi sen ser tendenser på att det kan bli högre temperaturer igen, osäkert hur länge det håller i sig i och med att det är så pass långt fram i tiden, säger Nitzan Cohen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.