Folksamlingar bör undvikas. Här en manifestation mot våld i Husby. Foto: Scanpix

Nu varnar även Nederländerna för resor till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

På grund av förortsupploppen i Stockholmstrakten utfärdar nu också nederländska UD en resevarning för Sverige, brittiska och amerikanska UD har gjort det sedan tidigare.

Orsaken är den senaste veckans oroligheter i Stockholm. Utrikesdepartementen radar upp var oroligheter har förekommit.

”Det har varit upplopp i förorterna i Stockholm varje natt sedan den 19 maj. Förorter som drabbats hittills är Husby, Hagsätra, Rågsved, Skogås”, står det på brittiska UD:s hemsida.

Stockholmsupplopp

”Man bör undvika stora folksamlingar, vara försiktig och följa lokala nyheter”, lyder rådet.

Samtidigt påpekas att fler än 591.000 britter besökte Sverige i fjol och att de flesta resor är problemfria.

Nederländerna uppmanar sina medborgare att vara vaksamma om de besöker någon av de aktuella platserna.

Även USA avråder sina medborgare att visats i upploppsdrabbade områden. En varning har via e-post skickats till de amerikanska medborgare som finns registrerade vid ambassaden i Stockholm. Ambassaden varnar för möjliga ”eskalerande upplopp” och vill att medborgarna ska undvika ännu fler områden, bland annat Tensta, Kista, Rinkeby, Fittja, Jakobsberg, Solna-Hagalund, Sollentuna, Skarpnäck, Vårberg, Skärholmen, Jordbro, Fruängen, Salem, Farsta, Bredäng och Älvsjö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholmsupplopp

Mer i ämnet