Verkstäder kör över bilägare

Uppdaterad
Publicerad

Bilverkstäderna fuskar och kunder blir lurade. Det menar Motormännen som på prov lämnade in bilar för service.

Vad gör dom där egentligen under bilen? En del kunder är nog lite oroliga. Vad hittar de för fel och vad kommer det att kosta?

Motormännen lämnade in 5 olika bilar till 5 icke märkesbundna verkstadskedjor. Ingen av de fem verkstäderna fyllde i bilarnas servicebok och fyra av fem lämnade inget serviceprotokoll och det som lämnades var undermåligt.

En av bilarna var en Skoda från 2002 som lämnades in på en 12.000-milaservice. Priset på servicen var 4.160 kronor men flera allvarliga fel uppmärksammades inte.

– Det är klart att folk blir lurade. Om du beställer en service och sedan bara får en liten del av den samtidigt som du betalar fullt pris – visst är du lurad, säger Motormännens Milos Kosijer till SVT.

Motormännen anser att resultatet visar att man ska välja verkstad med omsorg och att det krävs en strängare kontroll än den som finns idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer