Risk för nytt trafikkaos – ”kan bli riktigt besvärligt”

Publicerad

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för snöfall i delar av södra Sverige. Både på söndag och måndag är det risk för nytt trafikkaos.
– Det kan bli riktigt besvärligt, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

På lördagen inträffade flera trafikolyckor på snöiga och hala vägar, och det ser ut att bli fortsatt besvärligt i trafiken.

Under lördagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för snöfall i Skåne, Blekinge, Värmland, Dalsland, Kalmar län samt delar av Västra Götalands län.

Vinterkaos på söndagen

Under söndagen väntas kraftigt snöfall och blåst i landets sydligaste delar.

– I Skåne, Småland och i delar av Halland kan det bli riktigt besvärligt under dagen. Det blir en kombination av snö och kraftig blåst.

I övriga landet kommer det att se ungefär likadant ut som under lördagen.

– Det är allmänt vinterväder och molnen fortsätter att dominera.

Trafikkaos väntas under måndagen

Under måndagen fortsätter snön att falla i stora delar av Götaland och även upp över de nordligaste delarna av Svealand.

– Morgonrusningen vid Smålandskusten kan bli riktigt besvärligt. Vägarna lär vara hala och det kommer troligtvis vara blockerade av en hel del snödrivor, säger Per Stenborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer