Vintern håller i sig – fortsatt kyla i landet

Uppdaterad
Publicerad

Vintern håller i sig. Under de kommande dagarna väntas snö och minusgrader i nästan hela landet.

– Det är fortsatt kallt, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Den meteorologiska vintern har kopplat sitt grepp om större delen av Sverige.

Temperaturerna sträcker sig från -26 grader i norr till -4 i söder. Och på de flesta håll ligger snön som ett vitt täcke. Endast i södra Skåne visar termometern runt nollan.

Och enligt prognosen kommer vintervädret att hålla i sig.

De kommande dagarna väntas fortsatt snö och kyla i större delen av landet.

– Nu är det ju vinterväder i så gott som hela landet. Och det som gäller är att det är fortsatt kallt. De plusgrader som fortfarande finns i Sydsverige kommer att bytas ut mot minusgrader. Det ser ut som att måndagen blir den kallaste dagen och då kan det vara minusgrader i så gott som hela landet, även på dagen, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Kylan väntas sedan avta något i mitten av veckan. På onsdag kommer ett snöfall in från sydväst som berör Sydsverige under torsdagen.

– Då kan det efterhand också övergå i regn. Och även i norr kommer kylan att dämpas i mitten av nästa vecka, säger Per Stenborg.

Hör meteorologens prognos i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.