SVT Nyheter har tagit del av hyreskontraktet mellan Margot Wallström och Kommunal. Foto: TT

”Wallström har inte missförstått”

Publicerad

Margot Wallström håller inte med Annelie Nordström om att hon har missförstått.
Det säger Margot Wallströms pressekreterare Miriam Abu Eid till SVT Nyheter.
–  Hon har fått felaktig information.

– Det finns inget missförstånd eller något att missförstå. Hon har fått felaktig information. Det viktiga som hon ville säkerställa var att man lämnade lägenheter till bostadskön och att hon inte gått förbi någon intern bostadskö inom Kommunal, säger Margot Wallströms pressekreteraren Miriam Abu Eid, till SVT Nyheter.

Enligt Kommunals ordförande Anneli Nordström har Wallström tvärtom fått korrekt information, något hon var tydlig med under en presskonferens under fredagseftermiddagen.

Står fast vid att facket ljugit

– Wallström har fått besked om att hon inte har gått före i någon kö, och det är helt korrekt information, sa hon då, och menade att det var ett missförstånd dem emellan.

Wallström har hela tiden hävdat att hon både krävt, och fått garantier för att Kommunal lämnar lägenheter till den kommunala bostadskön. 
Efter presskonferensen, där kommunals ordförande hävdade att Wallström missförstått, vidhåller Wallström alltså att Nordström givit henne falska uppgifter, och därmed ska ha ljugit för henne.

Hyreskontraktet

SVT Nyheter har också tagit del av Margot Wallströms hyreskontrakt som tecknades den 18 april förra året. Där framgår det att hon hyr sin bostad av Kommunal och att det finns en överenskommelse om hyresvärden begär att avtalet ska upphöra och anger följande orsak: ”om hyresgästen slutar sin anställning eller annat likvärdigt skäl.”

Så står det i hyreskontraktet mellan Kommunal och Margot Wallström

Visa

Överenskommelse

Vi kommer härmed överens om att hyresgästen inte ska ha rätt till förlängning av hyresavtalet/boendet om hyresvärden begär att avtalet ska upphöra och anger följande orsak.

Om hyresgästen slutar sin anställning eller annat likvärdigt skäl.

Giltighetstid

Tillsvidare om inte annat anges*

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet