Linda Westerlund Snecker tänker inte kandidera till partiledarposten i Vänsterpartiet. Foto: Claudio Bresciani/TT

Linda Westerlund Snecker stöder Nooshi Dadgostar

Uppdaterad
Publicerad

De möjliga kandidaterna till partiledarposten i Vänsterpartiet blir allt färre. Detta sedan även Linda Westerlund Snecker beslutat stödja vice ordförande Nooshi Dadgostar.

Den senaste i raden av höga vänsterpartister att tacka nej till en kandidatur är riksdagsledamoten och partiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

I stället stöder hon partiets viceordförande Nooshi Dadgostar, som har sagt att hon vill efterträda den avgående partiledaren Jonas Sjöstedt i maj.

– Jag tror att Nooshi Dadgostar kommer att göra det väldigt bra. Jag är glad att hon kandiderar, säger Linda Westerlund Snecker (V) till radion.

Favoriten Ulla Andersson och partiets klimatpolitiske talesperson Jens Holm har tidigare sagt att de inte vill bli partiledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.