Statens fastighetsverks kontor i Gamla stan i Stockholm. Foto: TT/Pontus Lundahl

Ytterligare en misstänkt i härvan på SFV

Uppdaterad
Publicerad

Korruptionshärvan på Statens fastighetsverk (SFV) växer. Ytterligare en person har delgivits misstanke i det ärende där fyra personer sedan tidigare misstänks för mutbrott och trolöshet mot huvudman.

En person som arbetar hos en leverantör till SFV misstänks för grovt givande av muta och medhjälp till trolöshet mot huvudman, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Utöver generaldirektören Björn Anderson är en tidigare fastighetschef, dennes hustru samt en fastighetsdirektör vid verket misstänkta för korruptionsbrott och/eller trolöshetsbrott. De fyra anhölls förra veckan, men har försatts på fri fot. De är fortfarande misstänkta för brott.

Korruptionshärva på Fastighetsverket

Justitiekanslern har dessutom inlett en förundersökning angående misstanke om brott mot efterforskningsförbudet.

Det var i samband med att TV4:s Kalla fakta avslöjade den misstänkta korruptionshärvan vid verket som en fastighetsdirektör under ett möte ska ha frågat personalen om vilka som hade talat med TV4.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Korruptionshärva på Fastighetsverket

Mer i ämnet