Terroränkan misstänks för inblandning

Uppdaterad
Publicerad

Hon kallas Vita änkan och jagas av polis misstänkt för att ha planerat spränga flera hotell. Nu spekuleras det i att hon kan ligga bakom attacken i Nairobi.

Hustrun till en av de döda attentatsmännen bakom bombningarna i London den sjunde juli 2005, misstänks nu ha en koppling till terrorattacken i Nairobi enligt flera medier, däribland Daily Mail och CNN.

Kallas ”Vita änkan”

Samantha Lewthwaite, som kallas ”Vita änkan”, har haft en uppmärksammad blogg där hon skriver öppenhjärtigt om hur hon konverterat till islam och lämnat sitt gamla liv bakom sig. Hon skriver också att hon inte har några betänkligheter när det gäller att bedriva Jihad eller heligt krig i islams namn.

Terrorattack i Nairobi

Hon har befunnit sig på flykt sedan 2011, misstänkt för att ha planerat bombdåd mot hotell i Mombasa. Polisen lyckades avslöja och stoppa attackerna innan de blev verklighet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Nairobi

Mer i ämnet