Nooshi Dadgostar (V) har tidigare meddelat att V inte kommer att acceptera förslaget om fri hyressättning för nyproducerade lägenheter.

Källor: V kommer att gå vidare med hot om att fälla regeringen

Uppdaterad
Publicerad

Västerpartiet kommer redan innan sommaren gå vidare med sitt hot att fälla regeringen om inte förslaget om fri hyressättning skrotas. Det uppger källor i V för Ekot.

V-ledaren Nooshi Dadgostar har sedan tidigare gjort klart att V inte kommer att acceptera förslaget om fri hyressättning för nyproducerade lägenheter.

Under helgen har Vänsterpartiets partistyrelse haft möte om hur man ska göra framöver. Och enligt källor till Ekot har man kommit överens om att försöka fälla regeringen redan före riksdagen tar sommaruppehåll 23 juni, om inte V:s krav uppfylls.

Det är dock oklart hur Vänsterpartiet kommer att formulera sina krav till regeringen. Det står heller inte klart om V kommer att lyckades få ihop ett tillräckligt stort antal röster för att väcka en misstroendeföklaring. Partiet har 27 ledamöter och behöver totalt 35 röster för att misstroendet ska bli av. KD och M har sagt att de inte är intresserade att hjälpa V i den här frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.