Åsa Rehnman vill se ökade krav på tydlighet hos biljettförsäljningssajterna Foto: SVT

Åsa betalade dubbelt pris för andrahandsbiljett

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Rehnman i Stockholm trodde hon handlat på en normal biljettförsäljningssajt. Men när priset blev oväntat högt, och det dessutom stod fel namn på biljetterna, så förstod hon att något gått snett.

 –Jag blev alldeles kall och tänkte att nu ha jag köpt något jag inte borde, säger Åsa Rehnman till SVT:s konsumentredaktion Plus, som just nu granskar handeln med andrahandsbiljetter

Åsa insåg snart att sajten hon handlat från i själva verket var en förmedlingssajt för andrahandsbiljetter. Hon insåg även att det pris hon gett var nästan dubbelt så högt som det arrangören tog för samma biljetter.

”Någon tjänar pengar på folks okunskap”

–Det som gör mig mest arg är att det är någon som tjänar pengar på människor som inte kan systemet. Jag har inte så mycket erfarenhet kring att köpa biljetter. 

För att vara på den säkra sidan hade Åsa dessutom köpt ett avbeställningsskydd ihop med biljetten. Men när hon bara några timmar efter köp hörde av sig för att avboka, så fick hon till svar att det i så fall krävdes ett läkarintyg.  

–Jag ville ju avboka för att det var ett hutlöst pris. Så det gick inte.

Vill att reglerna ses över

Åsa Rehnman betonar att det är biljettsajten hon är upprörd över. Arrangören var tillmötesgående och hela sällskapet kom in på föreställningen trots att det inte stod Åsas namn på biljetterna. Men hon känner sig ändå lurad.  

–Jag tycker man behöver se över vilka regler som ska gälla.  

–Ska det få finnas den här typen av förmedlingar som bara har till syfte att köpa upp biljetter och sälja dem dyrare? Det tycker jag är ett systemfel.

Känner du igen dig i Åsas historia, eller har du andra tips som kan föra vår granskning vidare? Hör av dig till vår reporter!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Plus granskar andrahandsbiljetter

Mer i ämnet